Vand

Vandinstallationer og anlæg til cirkulation, varme og rensning

Vandtilførslen er essentiel i ejendommen, det gælder både privat og erhverv. Derfor er korrekte vandinstallationerne nødvendige for god vandtilførsel. Kort sagt er en vandinstallation en VVS-teknik, hvor vandet bliver bragt fra vandkilden til tappestedet. Hertil hører regler og krav om autorisation, som skal opfyldes. Kravet om en autoriseret VVS-installatør er til, for at installationen sker korrekt.

Hos VVS Helsingør klarer vores autoriseret VVS’ere ejendommens vandinstallationer, og sikrer kravet om autorisation. Dertil sikrer vores fagmænd brugsvandet til ejendommen, er hygiejnisk gennem de korrekte vandindstillinger til f.eks. drikkevandet eller brusevandet. Vores dygtige VVS’ere er specialister på området, og din vand-teknik er derfor i trygge hænder.
Vores fagmænd og VVS’ere har mange års erfaring og efteruddannelse – Vi er up-to-date på vandinstallationer.

Vores fagmænd har brede kompetencer, og løser forskellige opgaver indenfor vandinstallationer. Vi laver VVS-løsninger der er langsigtede og holdbare. Vi går op i, at VVS-arbejdet er af høj kvalitet og funktionel. Her gælder det at få indstillet det korrekte vandtryk, installeringer af varmtvandsbeholdere, hvor vi tilbyder forskellige typer og regulering af ejendommens vand-teknik, hvis det er for hårdt med et blødgøringsanlæg.

Hos VVS Helsingør stiller du kravene og størrelsen af opgaven – vores VVS’ere løser både store og små opgaver i Helsingør og omegn.

Modtag et uforpligtende
VVS-tilbud

vvs helsingør - håndværker installatør

Cirkulationspumpens funktioner og energibesparelse

Vandtrykket i hjemmet afhænger af, hvordan det pumpes rundt i ejendommen. Vandtrykket bliver pumpet rundt i ejendommen via en cirkulationspumpe. En cirkulationspumpe pumper det varme vand ligeligt fordelt rundt i ejendommen – både til radiatorer og vandudgange som vandhaner og brusere. En cirkulationspumpe kører hele tiden, 365 dage om året på strøm. Afhængig af modellen anvender den et bestemt antal watt. En ældre model bruger omkring 100 W i timen, og en nyere bruger omkring 4 W i timen. Er cirkulationspumpen en ældre model, vil en udskiftning give en økonomisk- og energibesparelse. Den skal vedligeholdes regelmæssigt – her servicerer vores VVS’ere, hvis mislyde høres, samt rådgiver om udskiftning til nyere model.

Varmtvandsbeholder eller varmeveksler?

Varmt vand er essentielt for et dejligt bad, når opvasken skal tages eller bruges ved hårde hvidevarer. Spørgsmålet er bare – skal ejendommen have en varmtvandsbeholder eller en varmeveksler?En varmtvandsbeholder opbevarer brugsvandet, og opvarmer brugsvandet efter anvendelse. Beholderen fås i mange størrelser fra 5 L og op. Alt efter hvilken varmekilde ejendommen indeholder findes der fjernvarmebeholdere, centralvarmebeholder, elvandvarmere og solvarmebeholdere. En varmeveksler opbevarer ikke vandet som en varmtvandsbeholder. På tidspunktet vandet skal bruges, veksles det kolde vand til varmt vand med det samme. Det smarte er, at du slipper for ekstra økonomiske omkostninger til at opbevare vandet hele tiden som ved varmtvandsbeholderen. Hos VVS Helsingør får du kompetent vejledning i valg af enten varmtvandsbeholder eller varmeveksler.

vvs helsingør - vand varme fjernvarmeanlæg installation
vvs helsingør - badeværelse bruser

Blødgøringsanlæg bekæmper hårdt brugsvand

Vand er transparent – dog indeholder vandet herhjemme en stor mængde kalk, som ikke kan ses med det blotte øje. Brugsvand kan defineres efter indholdet af kalk. Har vandet højt indhold af kalk, benævnes det hårdt vand og kalk lettere vand benævnes blødt vand. Hårdt brugsvand forkorter levetiden på hårde hvidevarer som opvaskemaskiner og vandhaner. Kalk er samtidig med til at samle bakterier. Hos VVS Helsingør anbefaler vi blødgøringsanlæg som løsning. Et blødgøringsanlæg fjerner kalken i brugsvandet vha. en ionombytter, og desinficerer brugsvandet ved hjælp af salt. Vores autoriserede VVS’ere installerer og implementerer blødgøringsanlægget i din ejendom, som f.eks. et BWT-anlæg eller et fra Grünbeck.

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Søg blandt vores øvrige VVS-services her...

Modtag et uforpligtende
VVS-tilbud

Modtag et uforpligtende
VVS-tilbud